Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Dr. Oetker No Bake Appel-Roomtaart met Kruimeltopping 430 g

2 . 85
Stuk 430 g

Productinformatie

Beschrijving

Mix voor appel-roomtaart

Met Dr. Oetker No Bake Appel-roomtaart bereid je eenvoudig een overheerlijke taart, zonder gebruik van je oven. Deze taart heeft een brosse kruimelbodem met daarop een roomvulling, frisse appel en een kruimeltopping. Een onweerstaanbare verwennerij!

Inhoud en gewicht

430 Gram

Bereiden en gebruik

Bereiden in de koelkast.

Zelf toevoegen:
• bakpapier
• 100 g boter
• 250 ml slagroom
• 4 grote appels (bijv. Elstar)
• 15 ml citroensap (2 el)
• 200 ml water
voor 12 taartpunten

Benodigdheden:
Springvorm ø 24 cm, bakpapier, pannetje, beslagkom, mixer met garden, rasp.

Taartbodem bereiden (5 minuten)
• Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem.
• Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
• Smelt 100 g boter in een pannetje.
• Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
• Bedek met ¾ van de kruimels de bodem van de springvorm en druk deze stevig aan met de bolle kant van een lepel. Houd 1/4 van de kruimels achter voor decoratie en zet deze in de koelkast.
• Zet de vorm in de koelkast tijdens het bereiden van de taartvulling.

Taartvulling bereiden (5 minuten)
• Doe de 200 ml water en de 250 ml koude slagroom in een kom.
• Weeg 100 g taartmix af en voeg dit toe aan de slagroom en het water (houd de rest van de taartmix achter voor de appelvulling).
• Klop de taartvulling met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa.
• Klop het mengsel daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa.
• Verdeel de roomvulling over de bodem.
• Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Appelvulling bereiden (10 minuten)
• Schil en rasp appels (grove rasp gebruiken) en vermeng dit met het citroensap* en met de overgebleven taartmix.
• Verdeel de appelvulling over de roomvulling.
• Verdeel de rest van de kruimels over de appelvulling.
• Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
• Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand.
• Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

*Door de citroensap voorkom je dat de vulling slap blijft en de appels verkleuren.
Tip: • Rasp de appel in z'n geheel tot het klokhuis overblijft.

Bewaren

Ten minste houdbaar tot einde: zie bovenzijde.
Koel en droog bewaren.

Voedingswaarden
per 100 g portie per 100 gram bereid product (bereid volgens basisrecept): per portie 125 g 1 portie = 1 stuk taart, uitgaande van 12 stukken per taart *

* aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Ingrediënten

Taartmix (150 gram): suiker, gemodificeerd maïszetmeel, gelatine, zuurteregelaars (E 516, E 450iii, E 339ii), dextrose, zout, verdikkingsmiddel (xanthaangom), kleurstof (bèta-caroteen), geleermiddel (natriumalginaat), aroma's., Bodemmix (280 gram): TARWEBLOEM, suiker, plantaardige olie (palmolie, raapzaadolie), emulgator zonnebloemlecithine, rijsmiddel (E 500, E 503, E 450), zout.

Allergenen

Bevat: Tarwe
Kan het volgende bevatten: Eieren, Melk