Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Koopmans Oud-Hollandse Appelkaneelcake met Kaneelsuiker 400 g

1 . 19
Stuk 400 g

Productinformatie

Beschrijving

Mix voor Appelkaneelcake MET KANEELSUIKER

Met Koopmans Oud-Hollandse Appelkaneelcake bak je met gemak een ouderwets lekkere cake met kaneelsuiker en frisse appel. Een smeuïge cake vol van smaak.

Met een zelfgemaakte Koopmans Oud-Hollandse Appelkaneelcake uit de oven maak je het direct gezellig in huis!

Inhoud en gewicht

400 Gram

Bereiden en gebruik

Zelf toevoegen:
175 g boter, 4 eieren en 1 appel.

Benodigdheden
• 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Appelkaneelcake
• 175 g roomboter of margarine
• 4 eieren (M)
• 1 grote of 1½ kleine appel (bijv. Elstar of Jonagold) (alles op kamertemperatuur)

Keukengerei
• Cakevorm van 30 cm
• Mixer met garden

Oventemperatuur
Elektrische oven: 160°C
Heteluchtoven: 150°C
Gasoven: stand 2-3
Meest geschikte ovenstand voor cake: elektrische oven.

Bereidingstijd
Bereiding: circa 15 minuten
Baktijd: 60-75 minuten

Bereidingswijze
1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).
3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes (0,5-1 cm).
4. Klop de 175 g boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
5. Voeg de cakemix en de 4 eieren in één keer toe.
6. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
7. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een luchtig beslag.
8. Voeg de appelstukjes en de kaneelsuiker aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het beslag.
9. Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake direct in de oven.
10. Bak de cake in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
11. Laat de cake 3-4 minuten afkoelen in de vorm.
12. Haal de cake uit de vorm en laat de cake met de bolle kant naar boven op een rooster afkoelen.

Tips & Variaties
• Je kunt aan het einde van de baktijd controleren of de cake gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.
• Verdeel voor kleine Appelkaneelcakejes het beslag over 20 papieren cakevormpjes (bijv. Dr. Oetker). Bak de cakejes op bovenstaande temperatuur in 25-30 minuten gaar en goudbruin.

Bewaren

Bewaar de appelkaneelcake, in een goed afgesloten trommel of plastic zak, voor maximaal 3 dagen in de koelkast. Ingevroren is de cake maximaal 3 weken te bewaren (indien goed verpakt in plastic).

Koel en droog bewaren.
Ten minste houdbaar tot: zie bovenzijde verpakking.

Fabrikant

Koopmans
Antwoordnummer 7204
3800 TE Amersfoort

koopmans.com

Voedingswaarden
per 100 g portie Het bereide product Bereid met margarine bestaat uit circa 25 plakken en bevat: per portie 30 g 1 portie = 1 plakje cake à 30 g*

* aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Ingrediënten

Cakemix (365 g): suiker, TARWEZETMEEL, zetmeelmengsel, rijsmiddelen (E450, E500), zout, emulgatoren (E475, E471), verdikkingsmiddel (xanthaangom), aroma's., Kaneelsuiker (35 g): suiker, kaneel, gebrande suiker, palmvet, glucosestroop.

Allergenen

Bevat: Tarwe
Kan het volgende bevatten: Eieren, Melk