Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Koopmans Appel Kruimeltaart 390 g

1 . 32
Stuk 390 g

Productinformatie

Beschrijving

Mix voor appel kruimeltaart


Inhoud en gewicht

390 Gram

Bereiden en gebruik

Zelf toevoegen:
100 g boter, 1 ei, 5 appels
50 g rozijnen, 50 g suiker en kaneel

Benodigdheden
• 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart
• 100 g koude roomboter of margarine
• 1 ei (M)
• 850 g zachtzure appels (circa 5 stuks, bijv. Goudreinet, Elstar of Jonagold)
• 50 g rozijnen
• 50 g suiker
• 2 à 3 theelepels kaneel

Oventemperatuur
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 165°C
Gasoven: stand 3-4

Keukengerei
• Springvorm Ø 24 cm
• Mixer met garden

Bereidingstijd
Bereiding: circa 35 minuten
Baktijd: 40-50 minuten

Bereidingswijze
1. Wel 50 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog.
2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
4. Snijd de 100 g koude boter in kleine dobbelsteentjes en doe deze in een kom.
5. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg.
6. Voeg het ei toe en meng het deeg nog even kort.
7. Zet het deeg in de koelkast.
8. Schil 5 appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
9. Meng de appelblokjes met 50 g suiker, 2 à 3 theelepels kaneel en de rozijnen.
10. Doe 3/4 van het kruimeldeeg in de springvorm, druk het licht aan en vorm een opstaande rand van ca. 3 cm.
11. Verdeel het appelmengsel over de vorm en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling.
12. Bak de appelkruimeltaart in 40-50 minuten gaar en goudbruin.
13. Laat de appelkruimeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Tips & variaties
• Vervang de helft van de suiker (25 g) door 1 eetlepel citroenrasp (bijv. Dr. Oetker) voor een extra frisse smaak.
• Laat de rozijnen in rum wellen en meng 4 theelepels rumaroma (bijv. Dr. Oetker) door de appelvulling.
• Gebruik kersenvlaaivulling uit blik (circa 425 g) in plaats van de appelvulling.
• Decoreer de afgekoelde Appelkruimeltaart licht met poedersuiker.
• Indien je Goudreinet gebruikt, kun je door 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de bodem te strooien voorkomen dat het vocht van de appels in de bodem trekt. Je kunt ook 1 eetlepel banketbakkersroompoeder (bijv. Dr. Oetker) aan het appelmengsel toevoegen.

Bewaren

• De Appelkruimeltaart kan in de koelkast maximaal 3 dagen worden bewaard. Ingevroren is de appelkruimeltaart maximaal 3 weken te bewaren.
• Als de kruimels niet meer krokant zijn, zet de taart dan 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Koel en droog bewaren.
Ten minste houdbaar tot: zie bovenzijde verpakking.

Fabrikant

Koopmans
Antwoordnummer 7204
3800 TE Amersfoort

koopmans.com

Ingrediënten

TARWEBLOEM, suiker, magere MELKPOEDER, rijsmiddelen (E450, E500, E341), zout, aroma's

Allergenen

Bevat: Melk, Tarwe
Kan het volgende bevatten: Eieren