Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Dr. Oetker Wolken Vanille Choco 455 g

2 . 19
Stuk 455 g

Productinformatie

Beschrijving

MIX VOOR LUCHTIGE CAKE

Wolken Vanille Choco is een lekkere, luchtige cake die met slagroom gemaakt wordt en daardoor niet alleen extra luchtig, maar ook heerlijk zacht en smeuïg is.

Inhoud en gewicht

455 Gram

Bereiden en gebruik

Zelf toevoegen:
• 200 ml slagroom
• 3 eieren
• 1 el melk
• Bakpapier

Voor 12 taartpunten

Richtlijn baktemperatuur:
Elektrische oven 160°C
Heteluchtoven 140°C
Gasoven stand 3
De temperatuur van uw oven kan afwijken. Gebruik eventueel het instructieboekje van de oven.
Combinatiemagnetron: gebruik alleen de heteluchtfunctie!
Elektrisch bakken aanbevolen.

Benodigdheden:
Bakpapier
Springvorm Ø 24 cm
Mixer met garden
Zeefje

Voorbereiden (5 minuten)
• Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (de temperatuur vind je op de linkerzijde).
• Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bij. Dr. Oetker).

Beslag bereiden (5 minuten)
• Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
• Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.
• Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk het glad.
• Voeg de cacaomix en een eetlepel melk aan het overige beslag toe en klop het nog ½ minuut op de hoogste stand tot een egaal beslag.
• Het donkere beslag over het lichte beslag verdelen en met een vork zo doorroeren dat er een marmereffect ontstaat.
• Strooi circa ¼ van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.

Bakken (50-55 minuten)
• Bak de cake onderin de oven op een rooster (bij combi-magnetron niet op de glasplaat) in 50-55 minuten gaar en goudbruin.
• Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.
• Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi de cake vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker.

Tip: Als je de cake langer dan een dag wilt bewaren, dek de cake dan af met een schone theedoek. De korst blijft dan licht krokant.

Bewaren

Ten minste houdbaar tot einde: zie bovenzijde.
Koel en droog bewaren.

Fabrikant

Dr. Oetker Nederland B.V.
Antwoordnummer 7204
3800 TE Amersfoort

www.oetker.nl

Voedingswaarden
per 100 g portie per bereid product: per portie 60 g 1 portie = 1 stuk cake, uitgaande van 12 stukken per cake*

* aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Ingrediënten

Cakemix (415 gram): suiker, TARWEBLOEM, TARWEZETMEEL, glucosestroop, rijsmiddelen (E575, E500, E450), emulgatoren (E472b, E472a), EIWITPOEDER (vrije uitloop), magere MELKPOEDER, verdikkingsmiddel (xanthaangom), aroma., Cacaomix (25 gram): magere cacaopoeder (52%), suiker, rijsmiddelen (E500, E450)., Poedersuiker (15 gram): poedersuiker, zetmeel.

Allergenen

Bevat: Eieren, Melk, Tarwe
Kan het volgende bevatten: Lupine