Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Happy Socks donatie

Vomar doneert 1.000 paar Happy Socks aan de zorgverleners van het Spaarne Gasthuis

“Jij was net ook bij me toch? Je sokken”, zei een patiënt afgelopen week tegen verpleegkundige Pepita in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Zij realiseerde zich met deze opmerking dat de zorgverleners op de corona-unit vanwege de beschermende kleding alleen nog te herkennen zijn aan hun sokken. Dit bracht Pepita samen met Lisa Holtslag en collega Els op het idee voor de inzamelingsactie ‘Held op sokken’.

Held op sokken
Met deze inzamelingsactie worden sokken ingezameld om alle collega’s van het Spaarne Gasthuis te voorzien van een paar vrolijke en vooral herkenbare voeten. Toen Vomar deze actie ten oren kwam, besloot de supermarktketen om direct actie te ondernemen. Samen met leverancier BeNice B.V. wist Vomar binnen een week alle 1.000 zorgverleners op de corona-units van het Spaarne Gasthuis te voorzien van Happy Socks. “We zijn ontzettend blij dat we op deze manier kunnen bijdragen, om de patiënten zo meer herkenbaarheid en vertrouwen te kunnen bieden”, aldus Vomar. Lisa is overweldigd door de donatie van Vomar: “Met deze donatie kunnen we in één keer alle zorgverleners in het Spaarne Gasthuis voorzien, dat is geweldig!”.

Strijd tegen het coronavirus
Naast deze donatie met Happy Socks zet Vomar zich gedurende de strijd tegen het coronavirus op diverse manieren in om zorgverleners te ondersteunen en eenzaamheid bij ouderen te bestrijden. Zo zijn er verschillende inzamelingsacties opgezet voor Het Rode Kruis, wordt het initiatief Bezorg de Zorg ondersteund en zijn er ruim 700 boodschappenpakketten bezorgd bij alle AZ-seizoenkaarthouders van 70 jaar en ouder. Ook is er in alle 69 winkels van Vomar een grote campagne voor de Voedselbank, waarbij er door middel van statiegeld- en productdonaties ondersteuning wordt geboden aan dit goede doel.