Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Plastic Soup FoundationVomar is continue op zoek naar duurzame initiatieven om plastic te reduceren. In ons nieuwe magazine lichten we deze initiatieven graag toe. Naast alle initiatieven die we zelf voeren om plastic te reduceren, willen we graag samen met onze klanten nog meer actie ondernemen. Tot en met zaterdag 12 oktober 2019 ondersteunen wij daarom de Nederlandse Plastic Soup Foundation. Deze stichting zet zich in om vooral de jeugd bewuster te laten worden over het gebruik van plastic en de verwerking ervan. Lees hieronder meer over de Plastic Soup Foundation en hoe jij hierbij kunt helpen.


DE NEDERLANDSE PLASTIC SOUP FOUNDATION
‘Geen plastic afval in ons water!’ Dat is de missie van de Nederlandse Plastic Soup Foundation, die in 2011werd opgericht. De organisatie focus zich op het voorkomen van plastic in water. Educatie over de plasticsoep is één van de speerpunten, naast bewustwording en technische oplossingen. De organisatie stimuleert alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plasticsoep bij de bron te bestrijden. Er zijn steeds meer signalen dat plastic schadelijk is voor onze gezondheid. Wij eten het,drinken het en ademen het in. Daarom is het belangrijk om het gebruik van plastic te verminderen. Niet alleen voor de oceaan en de vissen, maar ook voor onszelf en onze kinderen.

Op deze twee manieren kun je ons helpen inzamelen:

1. TASSENACTIE
Koop een papieren draagtas voor slechts € 0,35 als alternatief voor een plastic draagtas. Van iedere verkochte papieren draagtas doneert Vomar € 0,05 aan de Plastic Soup Foundation.2. STATIEGELDACTIE
Doneer je statiegeld door op de gele knop te drukken na het inleveren van je flessen en/of kratten en steun de Plastic Soup Foundation.


Jouw steun:
Met de opbrengst van het statiegeld en de verkoop van papieren draagtassen bij Vomar gaat Plastic Soup Foundation gastlessen bij middelbare scholen aanbieden in de buurt van Vomar-winkels. Speciale aandacht gaat uit naar ‘snoeproutes’ tussen scholen en supermarkten. Naast de gastlessen is er ook gratis vakgericht lesmateriaal beschikbaar, waarmee docenten zelf met hun klas aan de slag kunnen.


ONZE ALTERNATIEVEN VOOR PLASTIC TASSEN
Eerder dit jaar introduceerden we de verstasjes ter vervanging van plastic tasjes op de groente- en fruitafdeling. Als éérste supermarkt in Nederland verkopen we vanaf nu ook FSC-gecertificeerde papieren tassen. Een goed alternatief voor de plastic draagtas!