Headerbanner recept mosselen

Bereiden

  1. Spoel de mosselen af onder stromend water.
  2. Verwijder de mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
  3. Doe 500 ml water in een steelpan en voeg een bouillonblokje toe.
  4. Doe de prei, sjalot en de bospeen met de peterselie in een ruime kookpan en leg de mosselen er op.
  5. Voeg royaal (versgemalen) peper en de bouillon toe.
  6. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud ze af en toe om.
  7. Maak ondertussen de ravigotesaus. Snijd de augurk, bieslook, peterselie en sjalot fijn en vermeng met de mayonaise. Voeg tot slot de dragon en chilipoeder toe en breng op smaak met een snufje zout.
  8. Voeg de boter in blokjes toe zodra de mosselen open zijn.
  9. Schep de mosselen met de groenten en wat stoofvocht in kommen. Serveer met de ravigotesaus.

Ingrediënten

  • 4 kg Verse Zeeuwse mosselen
  • 1 visbouillonblokje
  • 3 sjalotten (fijngesneden)
  • 2 preien (gewassen, schuine ringen)
  • 2 bospenen (in schuine plakken)
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram verse peterselie
  • Versgemalen peper

    Voor de ravigotesaus:
  • 100 ml mayonaise
  • 1 augurk
  • 1/2 sjalot (klein)
  • 10 stengels verse bieslook
  • 6 stengels verse peterselie
  • 1/2 theelepel dragon
  • Snufje chilipoeder
  • Snufje keukenzout