Brulburger

Ingredienten:

  • 4 Brulsmullers! Brulburgers
  • 4 Brulsmullers! voetbal hamburgerbroodjes
  • 1 tomaat
  • Halve rode ui
  • 20 gram ijsbergsla
  • 50 gram wortel julienne
  • 1 flespompoen
  • 4 plakken Eru cheddar
  • G’woon bak- en braadboter
  • Vomar hamburgersaus
  • G’woon olijfolie
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Snijd de hals van de pompoen in 4 schijven van ongeveer 1 cm dik en snijd de schil eraf. Smeer in met wat olijfolie, zout en peper en bak op bakpapier 25 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Bewaar apart en laat de oven aan.
  2. Snijd de tomaat in plakken en de rode ui in ringen.
  3. Verhit de bak- en braadboter in een koekenpan en grill de brulburgers ca. 3-4 minuten per kant.
  4. Bak ondertussen de hamburgerbroodjes in 6 minuten in de oven.
  5. Leg de cheddar op elke brulburger en bak mee tot het gesmolten is.
  6. Beleg de voetbalbroodjes met de sla, pompoenschijven, rode ui, wortel julienne en leg hier de brulburgers met cheddar op. Maak af met wat hamburgersaus en dek de burger af met de bovenste helft van het broodje.

Tip: Steek een leuke prikker in de voetbalbroodjes.