Kipsaté

Bereiden:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipblokjes met de ketjap manis en knoflook samen in een kom. Laat dit minstens een uur staan.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip gaar.
  4. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verdeel de rijst, Atjar en kip over de borden. Schep de gewenste hoeveelheid satésaus over de kip en garneer met wat gebakken uitjes.

Ingrediënten:

  • 250 gram g’woon witte rijst
  • 440 gram Gulden Hoeve kipfilet
  • 15 ml Conimex ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepels g’woon olijfolie
  • 200 gram Sum & Sam frisse Atjar Tjampoer (uitgelekt)
  • 50 gram Kokki Djawa gebakken uitjes
  • 500 gram g’woon satésaus kant-en-klaar