Bereiden:
- Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de kipblokjes met de ketjap manis en knoflook samen in een kom. Laat dit minstens een uur staan.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie en bak hierin de kip gaar.
- Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de rijst, Atjar en kip over de borden. Schep de gewenste hoeveelheid satésaus over de kip en garneer met wat gebakken uitjes.
Ingrediënten:
- 250 gram g’woon witte rijst
- 440 gram Gulden Hoeve kipfilet
- 15 ml Conimex ketjap manis
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels g’woon olijfolie
- 200 gram Sum & Sam frisse Atjar Tjampoer (uitgelekt)
- 50 gram Kokki Djawa gebakken uitjes
- 500 gram g’woon satésaus kant-en-klaar