Feestelijke pasteitjes

Bereiden:

  1. Voeg het bouillonblokje toe aan 1 liter water en breng dit aan de kook.
  2. Snipper het uitje en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie of boter.
  3. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met de wijn en laat de risottorijst de wijn opnemen. Zodra dit gebeurd is voeg je een soeplepel warme bouillon toe. Laat dit ook opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit nog een paar keer tot de risotto in totaal ca. 25 minuten zachtjes heeft gekookt. Voeg de geriste tijm toe en meng er doorheen.
  4. Verwarm ondertussen de pasteibakjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  5. Proef of de risotto beetgaar is. Roer vervolgens een klontje boter en de Parmezaanse kaas erdoorheen zodat de risotto lekker smeuïg wordt.
  6. Vul de bakjes met de risotto.

Ingrediënten:

  • 40 gram geraspte Parmigiano Reggiano
  • 0.5 ui
  • 1 knoflookteen
  • 3 takjes tijm (gerist)
  • 1 klontje Melkan roomboter ongezouten
  • 150 gram risotto met truffel
  • 4 pasteibakjes
  • 0.5 blokje groentebouillon van Maggi
  • 75 ml droge witte huiswijn