Krokant gebakken coquilles

Bereiden:

  1. Kook de aardappels gaar.
  2. Verwarm de slagroom met de knoflook, het laurierblaadje en tijm. Neem de pan van de warmtebron en houd apart.
  3. Laat de aardappels uitstomen in de pan en pureer de hete aardappels.
  4. Zeef de room en giet de helft al roerend bij de puree. Roer dan de boterblokjes door de puree. Klop de rest van de room door de puree tot de gewenste dikte.
  5. Bak de coquilles aan één kant 1 minuut op een hoog vuur in een pan met hete olijfolie. Draai de coquilles om en zet het vuur uit.
  6. Haal de coquilles uit de pan en roer het aanbaksel los met de kookroom. Kruid de saus met peper en zout.
  7. Roer net voor het serveren de bieslook en driekwart van de garnalen door de warme puree. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep wat van de puree op een bord, en serveer met 3 coquilles en wat saus. Werk af met een lepeltje garnaaltjes.

Ingrediënten:

  • 12 Super Choice coquilles (ontdooit)
  • 100 gram Klaas Puul Hollandse garnalen
  • 3 eetlepels fijngesnipperde bieslook
  • 4 eetlepels g’woon olijfolie
  • 100 ml Blueband kookroom
  • Drogheria peper en zout

Voor de aardappelpuree:

  • 5 grote Vomar kruimige aardappels (geschild)
  • 2 teentjes knoflook (gekneusd)
  • 4 takjes tijm (gerist)
  • 300 milliliter Melkan slagroom
  • 25 gram Melkan roomboter ongezouten (koud, in kleine blokjes)
  • 1 Verstegen laurierblaadje