Dep de garnalen droog. Verhit de helft van de boter in een ruime pan en roerbak de garnalen in 3-4 minuten roze. Schep uit de pan.
Maak nu de tomatensoep met de producten uit het verspakket: maak de tomaten schoon en snijd in vier stukken. Maak de wortel schoon en snijd in stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snipper vervolgens de ui en knoflook. Zet alvast 750 ml water klaar. Zet een (soep)pan klaar. Verhit 2 eetlepels (olijf)olie en fruit de ui, knoflook en wortel ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de inhoud van het blikje tomatenpuree en de tijm toe. Bak het geheel 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg nu de gesneden tomaten, het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat de soep afgedekt 12 minuten zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng naar wens op smaak met peper.
Meng de bieslook en het citroensap door de garnalen.
Schep in het midden van de soepborden een bergje garnalen. Giet de soep eromheen. Bestuif met een snufje cayennepeper.