Amandelbroodjes

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 100 gram boter (zacht)
  • 2 scharreleieren (losgeklopt)
  • 250 ml melk (lauw)
  • 100 gram blanke rozijnen
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 150 gram amandelspijs
  • 100 gram ongezouten pecannoten (grof gehakt)
  • Bloem (om te bestuiven)
  • 200 gram poedersuiker


Benodigdheden

  • Rechthoekige bakvorm
  • Bakpapier

Bereiden

1. Kneed de broodmix met 25 gram boter, 1 ei en de melk tot een stevig deeg. Laat afgedekt op een warme plaats 10 minuten rusten.
2. Wel de rozijnen in lauwwarm water. Meng de rest van de boter met de helft van de rozemarijn door de amandelspijs. Dep de rozijnen droog en meng ze met de noten en de rest van de rozemarijn.
3. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol uit tot een lap van circa 20x30 cm. Bestrijk het deeg met amandelspijs en verdeel het rozijnenmengsel erover. Rol het deeg vanaf de brede kant op tot een rol van 30 cm en snijd de rol in 12 plakken.
4. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Leg de broodjes tegen elkaar in de vorm en laat op een warme plaats circa 20 minuten rijzen.
5. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de amandelbroodjes met de rest van het ei en bak ze in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
6. Meng de poedersuiker met 3 eetlepels water. Besprenkel de wat afgekoelde broodjes met dit glazuur.