Dinsdag weekrecept week 12

Ingrediënten

  • 0,5 bloemkool (in kleine roosjes)
  • 200 ml Melkan slagroom
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 65 gram Vergeer belegen kaas (geraspt)
  • 150 gram g’woon macaroni pasta (gekookt)
  • 1 snee oud witbrood
  • 1 theelepel g’woon traditioneel olijfolie
  • 2 takjes platte peterselie (gehakt)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken. Meng de slagroom met de knoflook en de helft van de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng de macaroni en bloemkool in de ovenschaal. Giet het slagroommengsel erover en schep goed door.
  3. Maal in de keukenmachine het brood met de olijfolie en een snuf zout tot fijne kruimels. Meng de overige kaas erdoor en bestrooi de pasta ermee. Bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Bestrooi met de peterselie.