Weekmenu donderdag week 14

Ingredienten:

  • 4 ribkarbonades
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 150 ml g'woon Aceto Balsamico
  • 150 gram peultjes (afgehaald)
  • 2 Perssinaasappelen Valencia (geschild, in partjes)
  • 2 venkelknollen (in dunne plakken geschaafd)
  • 1 bosje Bio+ basilicum
  • 100 gram Mamma Lucia Groene Olijven (gehalveerd, zonder pit)
  • 2 eetlepels g'woon rode wijnazijn

Bereiden:

  1. Bestrooi de ribkarbonades met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de karbonades in 2-3 minuten per kant goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord.
  2. Giet de balsamico bij het bakvet, breng aan de kook en kook 1-2 minuten in.
  3. Leg de karbonades weer in de pan, bedruip ze met de jus en laat op een lage stand 2-3 minuten stoven.
  4. Kook intussen de peultjes circa 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  5. Meng de peultjes met de sinaasappel, venkel, basilicumblaadjes en olijven.
  6. Meng de rest van de olie met de wijnazijn, zout en peper en besprenkel de salade ermee.
  7. Serveer de salade bij de karbonades met jus. Lekker met gekookte krieltjes of pasta.