Weekmenu donderdag week 16

Ingrediënten:

  • 4 schouderkarbonades
  • 4 eetlepels G’woon olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels Marne Dijon mosterd
  • 1 theelepel gedroogde Verstegen tijm
  • 1 eetlepel Van Gilse Donkere bastardsuiker

Bereiden:

  1. Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper en wrijf ze goed in met olijfolie.
  2. Rasp de helft van de sinaasappelschil. Snijd de rest van de sinaasappel in plakjes.
  3. Verhit een grill- of koekenpan en rooster hierin de karbonades 3-4 minuten per kant. Verwarm de ovengrill.
  4. Meng de sinaasappelrasp met de mosterd en bestrijk één kant van het vlees ermee. Bestrooi met tijm en basterdsuiker.
  5. Leg de karbonades met de sinaasappelplakjes op een bakplaat 3-4 minuten niet te dicht onder de ovengrill.
  6. Ook lekker met gebakken krieltjes en gestoofde prei of broccoli.