Ingrediënten:
- 4 schouderkarbonades
- 4 eetlepels G’woon olijfolie
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels Marne Dijon mosterd
- 1 theelepel gedroogde Verstegen tijm
- 1 eetlepel Van Gilse Donkere bastardsuiker
Bereiden:
- Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper en wrijf ze goed in met olijfolie.
- Rasp de helft van de sinaasappelschil. Snijd de rest van de sinaasappel in plakjes.
- Verhit een grill- of koekenpan en rooster hierin de karbonades 3-4 minuten per kant. Verwarm de ovengrill.
- Meng de sinaasappelrasp met de mosterd en bestrijk één kant van het vlees ermee. Bestrooi met tijm en basterdsuiker.
- Leg de karbonades met de sinaasappelplakjes op een bakplaat 3-4 minuten niet te dicht onder de ovengrill.
- Ook lekker met gebakken krieltjes en gestoofde prei of broccoli.