Maandag week 12

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels Verstegen oregano
  • 2 eetlepels g’woon zonnebloemolie
  • 1 rode ui (in halve ringen)
  • 300 gram Lassie zilvervliesrijst
  • 250 ml Melkan kookroom
  • 1 eetlepel g’woon kerriepoeder
  • 2 komkommers
  • 4 eetlepels g’woon witte wijnazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels g’woon koriander

Bereiden:

  1. Breng het gehakt op smaak met de oregano, zout en peper. Rol er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en bak deze in circa 4 minuten rondom goudbruin.
  3. Kook intussen de rijst. Voeg de kookroom en kerriepoeder toe aan de gehaktballetjes en laat nog 5 minuten pruttelen, tot de saus wat is ingedikt en de gehaktballetjes gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Halveer intussen de komkommers. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommers in plakjes.
  5. Meng in een kom de azijn met de suiker en een flinke snuf zout. Schep de komkommer erdoor.
  6. Serveer de rijst met de kerrieballetjes en de komkommersalade. Bestrooi met de koriander.