Maandagrecept 13

Ingredienten:

  • 400 gram krieltjes (koelvers)
  • 3 eetlepels g’woon olijfolie
  • 400 gram sperziebonen (afgehaald, gehalveerd)
  • 1 kleine rode ui (in ringen)
  • 1 bosje Vomar bieslook (fijngehakt)
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 5 citroen (rasp en sap)
  • 250 gram Klooster gerookte makreelfilets (in stukjes, schoongemaakt)

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schud de krieltjes in een ovenschaal om met 1 eetlepel olie, zout en peper en bak ze hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  2. Kook intussen de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en schep ze in een grote schaal. Schep de ui en kruiden erdoor en breng op smaak met olijfolie, citroen­ rasp en een paar druppels citroensap. Schep als laatste de makreel door de salade.
  3. Schud de krieltjes in de laatste minuten van de baktijd om met een paar druppels citroensap en (grof) zout en serveer bij de sperziebonensalade.