Weekmenu maandag week 16

Ingredienten:

  • 1 kilo Hollandse gewassen spinazie
  • 3 eetlepels g'woon olijfolie
  • 160 gram gesneden ui (ringen)
  • 1 eetlepel Verstegen oregano
  • 8 scharreleieren maat L
  • 100 gram Galbani Ricotta
  • 75 gram Castello Danablu 50+ blauwe kaas

Bereiden:

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de gesneden uienringen op een lage stand tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg een snuf zout en de oregano toe en laat afkoelen.
  2. Stoom intussen de spinazie circa 5 minuten afgedekt in een vergiet of stoommandje boven een laagje kokend water. Schep elke minuut om. Hak de spinazie grof en knijp het overtollige vocht eruit.
  3. Klop de eieren los met de ricotta, een snuf zout en peper. Schep de gebakken ui en spinazie door.
  4. Veeg de koekenpan schoon en verhit hierin de rest van de olijfolie. Giet het spinaziemengsel in de pan en strijk glad. Laat afgedekt in circa 5 minuten stollen op een lage stand.
  5. Verwarm intussen de ovengrill. Verdeel de kaas over de frittata en gratineer in de pan kort onder de grill.