Weekmenu vrijdag week 14

Ingredienten:

  • 300 gram g’woon witte rijst
  • 2 komkommers
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 eetlepel Sum & Sam Boemboe Groene Curry
  • 1 kleine rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 200 ml Sum & Sam Romige Kokosmelk
  • 4 takjes koriander (om te garneren)

Bereiden:

  1. Kook de rijst. Halveer intussen de komkommers in de lengte.
  2. Verwijder de zaadlijsten met een scherpe theelepel en snijd de komkommer in halve plakken van 1 cm dik.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta, rode peper en knoflook 2-3 minuten. Voeg het limoensap en de komkommerplakjes toe en roerbak 2-3 minuten.
  4. Giet de kokosmelk erbij en stoof nog 3-4 minuten. Bestrooi de curry met de limoenrasp en koriander. Serveer met de rijst.