Ingrediënten
- 4 sinaasappels (schoongeboend)
- 600 gram hamlappen (in blokjes)
- 3 eetlepels g’woon arachideolie
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 200 ml Knorr vleesbouillon
- 5 theelepel Verstegen gemberpoeder
- 1 theelepel Sum & Sam sambal oelek
- 50 gram Dr. Oetker blanke amandelen
- 2 eetlepels peterselie (grof gehakt)
Bereiden:
- Snijd de schil van 2 sinaasappels dun en verdeel deze in smalle reepjes.
- Verwijder de witte velletjes van de buitenkant van de sinaasappels. Snijd de partjes van de sinaasappels tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
- Pers 1 sinaasappel uit en snijd de overige sinaasappel in plakken.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
- Schep de ui erdoor en bak deze even mee. Blus af met de bouillon.
- Voeg de gember, sambal, sinaasappelschil, -sap, en -plakken toe en breng aan de kook. Stoof 20-25 minuten met het deksel op de pan.
- Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
- Schep de sinaasappelplakken uit de pan en roer de sinaasappelpartjes erdoor.
- Bestrooi het vlees met de amandelen en peterselie.