Zaterdagrecept week 12

Ingrediënten

  • 4 sinaasappels (schoongeboend)
  • 600 gram hamlappen (in blokjes)
  • 3 eetlepels g’woon arachideolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 200 ml Knorr vleesbouillon
  • 5 theelepel Verstegen gemberpoeder
  • 1 theelepel Sum & Sam sambal oelek
  • 50 gram Dr. Oetker blanke amandelen
  • 2 eetlepels peterselie (grof gehakt)

Bereiden:

  1. Snijd de schil van 2 sinaasappels dun en verdeel deze in smalle reepjes.
  2. Verwijder de witte velletjes van de buitenkant van de sinaasappels. Snijd de partjes van de sinaasappels tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
  3. Pers 1 sinaasappel uit en snijd de overige sinaasappel in plakken.
  4. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  5. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  6. Schep de ui erdoor en bak deze even mee. Blus af met de bouillon.
  7. Voeg de gember, sambal, sinaasappelschil, -sap, en -plakken toe en breng aan de kook. Stoof 20-25 minuten met het deksel op de pan.
  8. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  9. Schep de sinaasappelplakken uit de pan en roer de sinaasappelpartjes erdoor.
  10. Bestrooi het vlees met de amandelen en peterselie.