Weekmenu zaterdag week 14

Ingredienten:

  • 2 eetlepels g’woon olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 800 ml Heinz gezeefde tomaten
  • 500 gram ravioli Daily Chef Verse Tortellini met Ricotta en Spinazie (koelvers)
  • 500 gram spinazie (panklaar)
  • 250 gram ricotta
  • 75 gram Trentin kaas Grana Padano (geraspt)
  • 5 bosje Bio+ basilicum (blaadjes gescheurd)
  • 2 eetlepels g’woon balsamicoazijn

Bereiden:

  1. Verwarm de ovengrill. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen. Kook intussen de tortellini beetgaar.
  2. Laat de helft van de spinazie handje voor handje slinken in de tomatensaus. Roer de pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in een ovenschaal, verdeel de ricotta erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Zet onder de grill tot de kaas een krokant laagje vormt.
  3. Meng intussen de overige spinazie in een saladekom en besprenkel met de overige olijfolie en balsamico. Garneer de pasta met de basilicum en serveer met de spinaziesalade.