Weekmenu zaterdag week 16

Ingrediënten:

  • 1 Klooster hele makreel
  • 1 eetlepel G’woon zonnebloemolie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk verse gember (geschild, geraspt, ca. 1 cm)
  • 1 eetlepel G’woon kerriepoeder
  • 300 gram G’woon zilvervliesrijst
  • 500 milliliter Maggi groentebouillon
  • 4 scharreleieren maat L
  • 5 citroen (rasp en sap)
  • 1 bosje koriander (fijngehakt)

Bereiden:

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook, gember en kerrie toe en fruit 1 minuut op een lage stand.
  2. Spoel de rijst intussen onder koud water af en voeg samen met de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook en zet de warmte bron laag. Kook de rijst afgedekt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Kook intussen de eieren in circa 5 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  4. Pluk de makreel van de graten en verdeel in stukjes. Schep de vis samen met de citroenrasp, -sap en koriander door de rijst. Halveer de eieren en serveer ze bij de kedgeree.