Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Donatie Rode Kruis

Alkmaar, 4 september 2020

Vomar doneert namens klanten 14.233 producten aan het Rode Kruis

De inzamelactie van Vomar Voordeelmarkt voor het Rode Kruis is een groot succes geweest. Namens de klanten van Vomar, heeft het supermarktbedrijf in totaal 14.233 producten kunnen doneren aan het Rode Kruis. En deze steun is in deze tijd extra welkom. De vrijwilligers van het Rode Kruis ontvingen afgelopen donderdag de gedoneerde producten, bestemd voor de voedselpakketten die worden uitgegeven aan degenen die dat nu het meeste nodig hebben.

Inzamelingsactie Rode Kruis
Bij Vomar konden klanten gedurende ruim vier weken een boodschapje extra doen voor het Rode Kruis door één of meerdere waardebonnen te laten scannen bij de kassa. Klanten rekenden door het scannen van de waardebon, de prijs van het product bij de kassa af. Daarnaast kunnen klanten ook hun statiegeld doneren. Deze statiegeldactie loopt nog door tot en met 26 december 2020.
Alle in totaal 14.233 gedoneerde producten zijn in het Distributiecentrum van Vomar verzameld en afgeleverd aan lokale organisaties in Amsterdam waar het Rode Kruis mee samenwerkt. Op deze manier wordt onnodig transport voorkomen.

Bestemming voedselpakketten

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor iedereen. Sommige mensen zijn extra kwetsbaar, omdat ze hun baan zijn kwijtgeraakt en niet meer in hun basisbehoeften kunnen voorzien. De situatie wordt ernstiger als deze mensen nergens terecht kunnen voor hulp. Van de gedoneerde producten worden voedselpakketten gemaakt door lokale organisaties waarmee het Rode Kruis samenwerkt. Deze voedselpakketten worden verstrekt aan de meest kwetsbaren die voedselhulp nodig hebben en niet in aanmerking komen voor andere voedselhulp.

Vrachtwagenchauffeur Vomar Voordeelmarkt rijdt de laatste pallet met gedoneerde producten uit de vrachtwagen om te overhandigen aan de vrijwilligers van het Rode Kruis.