Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Vomar start samenwerking met Plastic Soup Foundation

Vomar start samenwerking met Plastic Soup Foundation

Alkmaar, 28 juni 2019

Vomar gaat, in de strijd tegen plastic afval, een samenwerking aan met de Plastic Soup Foundation. Rondom de start van deze samenwerking introduceert Vomar als één van de eerste supermarkten in Nederland een papieren draagtas, als alternatief voor de plastic tas. Van elke verkochte papieren tas, wordt een bedrag van 5 cent direct gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. Daarnaast wordt de donatie aangevuld met de opbrengst uit een grote statiegeldactie in alle Vomar winkels. Het gedoneerde bedrag zal door de Plastic Soup Foundation worden ingezet voor educatie op middelbare scholen.

De eerste papieren draagtas werd vrijdag 28 juni feestelijk overhandigd aan Wendela van Asbeck, Hoofd Educatie bij de Plastic Soup Foundation. De Plastic Soup Foundation heeft als belangrijkste doel het voorkomen van plastic lekkage naar het milieu. Per seconde komt er 25.000 kilo plastic in onze oceanen bij, dit staat gelijk aan acht miljoen ton per jaar.

Strijd tegen plastic afval

De samenwerking met de Plastic Soup Foundation past uitstekend binnen het ‘Vomar kost niet de wereld’-programma waarin Vomar door middel van vele initiatieven om het milieu te ontlasten laat zien dat discount en duurzaam ondernemen heel goed samen gaan.
Educatie en preventie
De donaties zullen door de Plastic Soup Foundation worden ingezet voor gastlessen en lesmateriaal op middelbare scholen. Hierbij wordt extra aandacht gegeven aan de ‘snoeproutes’ tussen scholen en supermarkten, waarbij nog veel plastic in de natuur terechtkomt.

Maria Westerbos, directeur en oprichter van de Plastic Soup Foundation, is erg blij met de steun: “Met onze lessen op middelbare scholen bereiken we jonge mensen, die daardoor betrokken raken bij hun eigen toekomst. We zijn dan ook erg blij met de steun van Vomar!”