Nu bestellen Lijst wissen

Boodschappenmand

Zoekresultaten

Samenwerking Rode Kruis

€ 0,25 van ieder Robberbrood kleurt roodPERSBERICHT

VOMAR STEUNT HET NEDERLANDSE RODE KRUIS

In de week waarin de Nationale Ouderendag plaatsvindt, steunt Vomar Voordeelmarkt het werk van het Nederlandse Rode Kruis. Van elk verkocht Robberbrood, wordt een bedrag van 25 cent gedoneerd aan het Rode Kruis. In 2020 wordt de donatie aangevuld met opbrengsten uit verschillende acties die staan gepland, zoals een grote statiegeldactie in alle Vomar-winkels. Het gedoneerde bedrag zal door het Rode Kruis worden ingezet om ouderen voor te bereiden op noodsituaties.

Het Rode Kruis helpt ouderen om zich voor te bereiden op noodsituaties, zoals ongelukken in huis. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom leert het Rode Kruis mensen hoe zij zichzelf en anderen kunnen helpen. Met verschillende activiteiten zorgen ze ervoor dat mensen weten welke risico’s er zijn, hoe zij problemen voorkomen en wat zij moeten doen als het mis gaat om zo de gevolgen te kunnen beperken.

Om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland zich weet te redden bij een noodsituatie, geeft het Rode Kruis voorlichting en training. Dit doen ze door middel van workshops, evenementen of op maat gemaakte trainingen en cursussen, zoals een workshop ‘Goed voorbereid’, een workshop of cursus ‘EHBO op maat’ of het opzetten van een telefonische contactcirkel.


Robberbroodactie
Van 29 september t/m 5 oktober gaat € 0,25 per verkocht Robberbrood bij Vomar naar het Rode Kruis. Dit geld zal samen met het donatiegeld van 2020 door het Rode Kruis worden ingezet om ouderen voor te bereiden op noodsituaties.


Een goede buur
De samenwerking met het Rode Kruis past uitstekend bij onze pijler ‘Een goede buur’, waarin Vomar betrokkenheid laat zien bij buurten rondom haar winkels, binnen het ‘Vomar kost niet de wereld’-programma. Zo worden er honderden sportverenigingen en scholen ondersteund en worden er regelmatig grote sponsoracties gehouden.