Week 13

Ingrediënten

  • 250 gram Daily Chef verse pasta
  • 1 aubergine ( in plakjes)
  • 1 courgette  ( in plakjes)
  • 1 rode ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 handje verse basilicum
  • Peper & zout

 

Bereiden

Snijd de rode ui fijn en bak deze kort, meng dit daarna met de blokjes tomaten.

Grill de groenten even kort zoals ze warm zijn en breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Pak een bord, begin met de pasta, dan de groenten, zongedroogde tomaten, saus (kan je eventueel opwarmen), mozzarella en als laatste de verse basilicum.

 

 

Week 13, biefstuk

Ingrediënten

  • 4 Ierse biefstukken
  • 1 zakje Mexicaanse kruidenmix fajita
  • 4 eetlepels boter
  • 4 uien (gesnipperd)
  • 5 paprika's (in reepjes)
  • 300 gram couscous
  • 300 ml groentebouillon (heet)
  • 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
  • 4 eetlepels gebakken uitjes (bakje)
  • Peper & zout

 

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

 

Bereiden

Wrijf de biefstukken in met de Mexicaanse kruidenmix. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan.

Bak hierin de biefstukken 1 minuut op een hoge stand en bak ze daarna op middelhoge stand aan beide kanten in circa 5 minuten medium.

Verhit intussen de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de ui en paprika circa 8 minuten op een hoge stand. Neem de biefstuk uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.

Voeg de couscous toe aan de ui en paprika en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de couscous en neem de pan van de warmtebron.

Laat 4 minuten staan en schep de couscous om. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en snijd in repen.

Serveer de biefstuk met de couscous en bestrooi met de koriander en gebakken uitjes.