Lavacakejes

Ingrediënten:

  • 125 gram Melkan boter ongezouten
  • 4 eieren
  • 125 gram g’woon pure chocolade (in stukjes)
  • 80 gram Van Gilse suiker
  • 50 gram Bindy zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 6 bollen g’woon banketbakkers roomijs
  • Qualino pecannoten (naar smaak)

Bereiden:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. Laat even afkoelen.
  2. Klop intussen de eieren met de suiker luchtig tot het mengsel in volume is verdubbeld. Schenk de gesmolten chocolade bij het eimengsel en roer goed door.
  3. Voeg vervolgens langzaam het bakmeel toe en roer tot een glad beslag. Giet het beslag in muffinvormpjes en laat ongeveer 1 uur koelen in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Bak de cakejes ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de zijkanten stevig zijn en de kern nog enigszins vloeibaar is.
  6. Neem de lavacakejes voorzichtig uit de vormpjes en serveer warm met een bolletje roomijs. Garneer met stukjes pecannoten.