Sushirolletjes van Ierse biefstuk

Bereiden

  1. Spoel de sushirijst af met koud water en laat goed uitlekken. Kook de rijst volgens verpakking gaar en breng op smaak met zout en rijstazijn. Verdeel de rijst op een plank en laat afkoelen.
  2. Schil de komkommer en snijd langs de zaadlijsten plakken van een halve centimeter dik. Besprenkel met het sap van de limoen. Halveer de avocado, haal de pit eruit en de schil eraf. Snijd in gelijke repen zoals de komkommer.
  3. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan kort totdat ze goudbruin zijn. Meng de verse gember, sojasaus, gembersiroop, rijstazijn en sesamolie voor de sesamdressing.
  4. Leg twee plakken Ierse biefstuk op elkaar en leg hier een laagje sushirijst op. Leg er komkommer en avocado op en dek af met nog een beetje rijst. Druk goed aan en rol de Ierse biefstuk strak over de vulling verder op. Maak twee hapjes per persoon.
  5. Leg de rolletjes op het bord en besprenkel met de sesamdressing en zaadjes.

Tip: voor het rollen van de sushi, kun je natuurlijk ook een sushimat gebruiken.

Ingrediënten

  • 200 gram Ierse biefstuk
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 200 gram sushirijst
  • 40 ml rijstazijn
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 limoen (sap)
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 0.5 theelepel vers geraspte gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 1.5 eetlepels sesamolie