Lama-muffins met witte chocolade en kokos

Ingrediënten:

  • 300 gram g’woon patentbloem
  • 5 zakje Dr. Oetker bakpoeder
  • 125 gram fijne suiker
  • 1 zakje Dr. Oetker vanillesuiker
  • 75 gram Melkan roomboter
  • 2 Vomar scharreleieren
  • 250 ml Melkan halfvolle melk
  • Van Gilse poedersuiker (om te bestuiven)
  • 1 pakje witte Dr. Oetker rolfondant
  • 200 gram g’woon witte chocolade
  • 50 gram BioToday kokosrasp
  • Oetker Decoratie Stiften

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 175⁰ Meng de bloem met het bakpoeder, de fijne suiker, vanillesuiker en een snufje zout.
  2. Smelt de boter in een (steel)pan. Klop de eieren los met de melk en voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en spatel door elkaar.
  3. Verdeel dit beslag over de cakevormpjes en bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat goed afkoelen.
  4. Bestuif het werkvlak met poedersuiker en rol de fondant uit. Snijd 12 kleine cirkels voor de neus en 24 langwerpige oortjes eruit.
  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Bestrijk de bovenkant van de muffins met de chocolade en bestrooi met de kokos. Laat drogen. Maak gezichtjes op de lama's met de fondant en plak vast met wat gesmolten witte chocolade. Teken met de glazuurstift de oogjes en snuit.