Biologische Ierse biefstuk

Ingredienten:

  • 4 biologische Ierse biefstukken
  • 4 kropjes little gem
  • 1 snufje Verstegen grof zeezout
  • 6 eetlepels g'woon olijfolie extra vierge

Voor de salade:

  • 1 winterwortel
  • 1 komkommer
  • 1 courgette
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje bieslook (gehakt)
  • g'woon wittewijnazijn
  • g'woon olijfolie
  • San Marco Franse Mosterd

Bereiden:

  1. Start eerst met het maken van de salade: Schaaf lange linten van de wortel, komkommer en courgette. Snijd het bosje bosui in de lengte 4 keer door. Meng alle groenten in een grote kom en schep vlak voor het serveren de gehakte bieslook, ringetjes bosui en een dressing van witte wijnazijn, olijfolie en een beetje mosterd erdoor.
  2. Breng de barbecue op temperatuur en zet het rooster hoog.
  3. Snijd van de kropjes sla een dun plakje van de onderzijde en halveer ze in de lengte. Bestrijk de sla aan beide kanten dun met 3 eetlepels olijfolie.
  4. Rooster de biefstuk aan beide kanten 2 minuten tot ze dichtgegroeid zijn. Dek af met aluminiumfolie en laat aan de zijkant nog 2 minuten rusten. Neem de biefstukken van de barbecue en snijd ze in dunne plakken.
  5. Leg de sla op het snijvlak in de pan en grill 2-3 min., tot er mooie roosterstrepen ontstaan maar de sla nog voldoende stevig is. Keer de kropjes en gril ook aan de andere kant 2 min. Leg de little gem met het snijvlak naar boven op een schaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrooi met een beetje zeezout en serveer hier de gegrilde biefstuk op.
  6. Serveer de rauwkostsalade erbij.