Broodje speklap smokey BBQ met komkommer

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel (in blokjes van ca. 3 cm)
  • 0.5 courgette (in blokjes van ca. 4 cm)
  • 0.25 ananas (in blokjes van ca. 3 cm)
  • 2 rode paprika's (in blokjes van ca. 4 cm)
  • 1 maiskolf (in plakken van ca. 1 cm dik)
  • 1 rode ui (in blokjes van ca. 4 cm)
  • 2 avocado's (in blokjes van ca. 4 cm)
  • 4 eetlepels g'woon zonnebloemolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 0.5 bosje koriander (fijngehakt)

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Rijg de blokjes zoete aardappel, courgette, ananas, paprika, mais, ui en avocado om en om aan de metalen spiesen tot deze vol zitten.
  2. Druk de groenten stevig aan en bestrijk elke spies met 1 eetlepel olie. Rooster circa 20 minuten aan alle kanten op de barbecue, tot de groenten gaar zijn en mooi gekleurd.
  3. Keer de spiesen regelmatig voor een gelijkmatige garing. Bestrooi de gegrilde spiesen met de specerijen en koriander.