Oranje tapashapjes

Snacktulpen

Benodigdheden:

  • 2 grote wortels
  • 1 komkommer
  • Noordwoudse kaasblokjes

Bereiding:

  1. Snijd de wortel in plakjes en snijd vervolgens in de vorm van een tulp.
  2. Snijd de komkommer in even dikke plakken en vervolgens door de helft. Haal de zaadlijst eruit, zodat het de vorm van een blaadje krijgt.
  3. Prik een Noordwouds kaasblokje met daarop de komkommer en daar bovenop de wortel.

Oranje bladerdeeghapje

Benodigdheden:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 pakje Cheddarkaas (liefst geraspt)
  • Verse tijm
  • 1 theelepel Piment

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 180C. Leg een plak bladerdeeg (ontdooid) op een snijplank en bestrooi met geraspte cheddar, een snufje piment en blaadjes verse tijm.
  2. Snijd het bladerdeeg in stroken, rol de stroken op en leg op bakplaat met bakpapier.
  3. Bestrooi de hapjes met een beetje extra cheddar en tijm en bak in ongeveer 20-25  minuten bruin.

Gevulde oranje snackpaprika’s met geitenkaas

Benodigdheden:

  • 250 gram oranje snackpaprika’s
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel platte peterselie (fijngehakt)
  • 1 theelepel Ras el Hanout
  • 30 gram amandelen (gezouten, fijngehakt)

Bereiding:

  1. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.
  2. Meng de geitenkaas, ras el hanout en peterselie door elkaar.
  3. Vul de paprika’s met het geitenkaasmengsel en bestrooi met de amandelen.