HUTSPOT UIT DE OVEN MET TARTAAR

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C Verdeel de olie over de braadslede en zet in de oven.
  2. Snijd de aardappels in grove stukken. Kook de aardappels 10 minuten halfgaar. Voeg na 7 minuten de hutspotgroenten toe. Giet af, laat even uitdampen en hussel goed zodat de randjes van de aardappels iets kruimig worden.
  3. Ris de tijm van de takjes. Neem de braadslede uit de oven en schep de tijm, aardappels met de groenten voorzichtig door de olie. Leg de ongepelde knoflook tenen in de braadslee erbij.
  4. Bestrooi met zout en peper en rooster 30-40 minuten in de oven tot de groenten bruin en gaar zijn.
  5. Bak ondertussen in de bakboter de tartaartjes gaar.
  6. Haal de braadslede uit de oven en knijp de knoflooktenen uit boven de groenten en aardappel en meng alles door elkaar.

Ingrediënten:

  • 1 kilo hutspot
  • 4 rundertartaartjes
  • 100 ml g’woon olijfolie
  • 500 gram Vomar kruimige aardappelen (geschild)
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • Scheutje g’woon bakboter
  • Zout en peper