Turkse pizza met yoghurt-muntsaus

Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram rundergehakt
  • Theelepel Nproba sambal oelek
  • 4 Banderos tortilla wraps
  • 200 gram ijsbergsla
  • Verstegen zout en peper

Voor de saus:

  • 2 eetlepel g’woon Mayonaise
  • 100 ml Melkan Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels munt

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal twee tomaten, een paprika en de knoflook fijn in de keukenmachine. Meng het gehakt met de fijngemalen groenten en breng op smaak met sambal, zout en peper.
  2. Leg de tortilla wraps op de bakplaat, verdeel het gehaktmengsel erover en bak in de oven in 8-10 minuten goudbruin. Meng intussen de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met peper en zout.
  3. Beleg de pizza’s met de overige tomaat, paprika en ijsbergsla. Besprenkel met de yoghurt-muntsaus.