Header

Ingrediënten

  • 1,5 liter kippenbouillon van tablet
  • 125 ml sherry
  • 3 bollen knoflook
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Om te dippen:

  • 250 kipfilet
  • 250 gram biefstukreepjes
  • 250 gram zalmblokjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en snij de bovenkant van de knoflookbollen eraf.
  2. Leg elke bol op een apart stukje aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg ze 50 minuten in de oven.
  3. Snipper intussen de ui en bak deze glazig in olie in de Lion Sabatier® braadpan van 20 cm.
  4. Blus af met de sherry en laat dit voor de helft inkoken.
  5. Haal de knoflook uit de oven en laat deze iets afkoelen.
  6. Maak de bouillon volgens de aanwijzing op de verpakking en giet de bouillon bij de uien met sherry.
  7. Knijp de gare knoflookteentjes uit boven de bouillon. Maak op smaak met zout en peper.
  8. Snij het vlees in blokjes. Zet het Lion Sabatier® fonduestel klaar, vul de brander met brandgel en steek deze aan. Haal de braadpan van het fornuis en zet deze in de houder van de fondueset.
  9. Bak met de fonduevorkjes het vlees gaar in de bouillon.