Label Rouge kip

Ingrediënten:

  • 1 hele maïskip
  • 1 kilo pommes de terre
  • 1 pot stoofperen
  • 2 citroenen (geraspt)
  • 6 tenen knoflook (geperst)
  • 8 takjes rozemarijn (fijngesneden)
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram selderijkruiden
  • Verstegen zout
  • 7 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 eetlepel kerriepoeder

Bereiden:

  1. Maak een marinade van 5 eetlepels olijfolie, rasp van de citroenen, de helft van de rozemarijn, de helft van de knoflook, selderij en zout. Smeer de kip in met deze marinade en laat 15 minuten intrekken in de koelkast. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de kip aan beide zijden aan. Keer de kip regelmatig om, zodat de kip aan alle kanten is dichtgeschroeid.
  2. Voeg de boter in blokjes toe aan de koekenpan en laat ca. 5 minuten meebakken. Plaats de kip incl. het bakvocht in een grote ovenschaal en plaats 45 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. Zorg ervoor dat je elke tien minuten de kip bedruipt met de braadvocht.
  3. Spoel pommes de terre rouges schoon en snij deze in stukken van ongeveer dezelfde afmeting. Kook de aardappelen vervolgens circa 10 minuten voor. Verhit twee eetlepels olijfolie in een  koekenpan en bak de aardappelen vervolgens op een matig vuur totdat ze goudbruin zijn.
  4. Voeg tijdens het bakken 3 geperste teentjes knoflook, de kerriepoeder en de andere helft van de rozemarijn toe. Bak de pommes de terre rouges ca. 20 minuten.
  5. Warm de stoofperen in ca. 10 minuten op in een pan (niet laten koken) en serveer vervolgens met de pommes de terre rouges en de Label Rouge kip.