Ouderwetse gehaktbal op andijviestamppot

Ingrediënten:

  • 1.2 kilogram kruimige aardappels (in stukken)
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 500 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels vloeibare bakboter
  • 100 ml Melkan halfvolle melk
  • 50 gram Melkan roomboter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 600 gram andijvie (in smalle reepjes, panklaar)

Bereiden:

  1. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Kneed intussen de gehaktkruiden door het gehakt en vorm er 4 ballen van.
  2. Verhit het bakproduct en braad hierin de gehaktballen rondom bruin. Giet een scheutje water erbij en laat afgedekt zachtjes circa 15 minuten garen. Giet intussen de gare aardappels af. Stamp met de melk, boter, mosterd, knoflook, zout en peper tot een smeuïge puree.
  3. Schep de andijvie erdoor en warm deze kort mee, zodat de andijvie knapperig blijft. Serveer de stamppot met de gehaktballen. Lekker met jus.