Paddenstoelenquiche

Ingrediënten:

  • 6 plakjes Koopmans hartige taartdeeg met bakkersgist (ontdooid)
  • 200 gram kastanje champignons (in stukken, schoongeveegd)
  • 100 gram Bio+ shiitake (in stukken, schoongeveegd)
  • 100 gram Bio+ oesterzwammen (in stukken, schoongeveegd)
  • 300 gram Bio+ pastinaken (in reepjes)
  • 125 gram Qualino hazelnoten (grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels g'woon parneermeel
  • 4 Vomar scharreleieren maat L
  • 200 ml Melkan kookroom
  • 2 theelepels Verstegen kerriepoeder
  • 150 gram Noordwoudse komijn zacht belegen 48+ (geraspt)
  • 125 gram eikenbladsla melange
  • Scheutje g'woon olijfolie traditioneel
  • Scheutje g'woon olijfolie extra vierge
  • Scheutje g'woon aceto balsamicoazijn
  • Verstegen peper en zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en prik het op enkele plekken in met een vork.
  2. Verhit een scheut olijfolie traditioneel in een wok en fruit hierin de knoflook 1-2 minuten. Schep de paddenstoelen en pastinaak erdoor en roerbak circa drie minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de helft van de hazelnoten gemengd met paneermeel over de deegbodem. Schep het paddenstoelenmengsel erop. Klop de eieren los met de kookroom, kerrie en de helft van de kaas. Giet dit mengsel over de taartvulling. Verdeel de rest van de kaas en noten erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten
    goudbruin en gaar.
  4. Meng de sla met een scheutje extra vierge olijfolie en balsamicoazijn en serveer erbij.