Pasta Penne

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel g'woon zonnebloemolie
  • 1 eetlepel g'woon boter
  • 1 sjalot (gesnipperd) of
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 300 gram gemengde paddenstoelen (grof gehakt, schoongeveegd)
  • 300 gram g'woon penne
  • 150 gram gekookte ham (in stukjes)
  • 100 gram mascarpone
  • 4 takjes tijm (gerist)

Bereiden:

  1. Verhit de olie en boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot 4 minuten op een lage stand. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak enkele minuten mee. Kook intussen de penne beetgaar in water met zout.
  2. Voeg de ham en mascarpone toe aan de paddenstoelen en roer tot een gladde saus. Laat niet koken. Giet de penne af en bewaar een kopje van het kookwater.
  3. Roer 1-2 eetlepels van het kookwater door de mascarponesaus en breng op smaak met zout en peper. Meng de penne erdoor, schep in diepe borden en bestrooi met de tijm. Maal nog wat peper erover.