Pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 kilo pompoen blokjes
  • 250 gram Bio+ winterpenen (in stukken)
  • 1 ui (geschild, in stukken)
  • 250 ml Melkan crème fraîche
  • 3 cm Bio+ verse gember (geschild, geraspt)
  • 2 Maggi groenteboullion tabletten
  • 3 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 theelepel Verstegen chilipoeder
  • 1 theelepel Verstegen komijnpoeder
  • 0.25 theelepel Verstegen cayennepeper
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de pompoen, wortel en ui vijf minuten. Schep de chilipoeder en komijn erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de twee groente bouillontabletten samen met 1.2 liter water erbij en laat zachtjes 20 minuten koken.
  2. Pureer de soep en schep de helft van de crème fraîche erdoor. Meng de rest van de crème fraîche met de gember en cayennepeper. Verdeel de gemberroom vlak voor het serveren over de soep.