Ribkarbonade met sinaasappelmosterd en krieltjes

Ingrediënten:

  • 4 schouderkarbonades
  • 4 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Bereiden:

  1. Bestrooi de karbonades met zout en peper en wrijf ze goed in met olijfolie. Rasp de helft van de sinaasappelschil en snijd de rest van de sinaasappel in plakjes.
  2. Verhit een grill- of koekenpan en rooster hierin de karbonades 3/4 minuten per kant. Verwam de ovengrill voor. Meng de sinaasappelrasp met de mosterd en bestrijk één kant van het vlees ermee. Bestrooi met tijm en basterdsuiker.
  3. Leg de karbonades met de sinaasappelplakjes op een bakplaat 3/4 minuten niet te dicht onder de ovengrill.