Rijk gevulde nacho's met gehakt

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels g’woon traditioneel olijfolie
  • 500 gram Vomar rundergehakt
  • 2 paprika’s (in blokjes)
  • 300 gram Doritos hint of sour cream tortilla chips
  • 150 gram Melkan geraspte kaas
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 2 eetlepels Banderos jalapeño schijfjes
  • 1 avocado
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 250 gram Melkan zure room
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
  2. Verdeel de tortillachips over de bakplaat en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel het gehaktmengsel, de tomaat, jalapeños en de rest van de kaas erover. Gratineer circa 10 minuten in de oven tot de kaas helemaal is gesmolten.
  3. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en verdeel over de nacho’s. Bestrooi met de bosui en serveer met de zure room.