romige paddenstoelensoep

Ingrediënten:

  • 750 gram gemengde paddenstoelen (grof gehakt, schoongeveegd)
  • 4 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 3 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 3 takjes tijm
  • 750 ml kippenbouillon
  • 150 gram mascarpone
  • 5 bosje peterselie (fijngehakt)

Bereiden:

  1. Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen 20-30 minuten op middelhoge stand tot de paddenstoelen geslonken zijn en al het vocht is verdampt. Voeg de knoflook, ui en tijm toe en bak 5 minuten op een lage stand.
  2. Houd wat paddenstoelen apart om te garneren. Voeg de bouillon toe aan de pan en kook circa 15 minuten.
  3. Pureer de soep en voeg de mascarpone toe. Roer tot de mascarpone is gesmolten en verdeel de soep over kommen.
  4. Garneer met de paddenstoelen, bestrooi met de peterselie en serveer direct.