Spaghetti bolognese

Ingrediënten:

  • 30 ml Kikkoman sojasaus
  • 300 gram g'woon spaghetti
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 125 gram Slagerskwaliteit baconreepjes
  • 3 middelgrote wortelen (in blokjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in blokjes)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 400 gram g'woon tomatenblokjes
  • 100 gram Melkan kookroom
  • 2 takjes basilicum
  • 1 eetlepel g'woon olijfolie traditioneel
  • Verstegen zout en peper

Bereiden:

  1. Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en rul dit in twee minuten bruin. Voeg vervolgens de bacon toe en bak nog een paar minuten door totdat het vlees gaar is. Giet eventueel het overtollige vet af.
  2. Laat de ui, wortel, bleekselderij en knoflook vijf minuten meebakken op een middelhoog vuur, roer af en toe door. Voeg daarna de tomaten, Kikkoman sojasaus en de kookroom toe. Laat vijf minuten koken totdat het mengsel wat is ingekookt. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  3. Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater. Meng de spaghetti met het bewaarde kookwater en de saus in een grote pan. Roer nog ongeveer een minuut door op middelhoog vuur. Verdeel de spaghetti over vier borden en garneer elk bord met basilicumblaadjes.