Kabeljauw met kruidenkorst en gegrilde tomaatjes

Ingrediënten

  • 2 eetlepels g'woon olijfolie traditioneel
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 30 gram panko of 30 gram broodkruim
  • 0.5 bosje platte peterselie
  • 1 citroen
  • 4 kabeljauwfilets
  • 300 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 300 gram meergranenrijst

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 2 minuten. Schep in een kom en roer de panko en peterselie erdoor. Rasp 0.5 citroen erboven en breng op smaak met zout en peper.
  2. Dep de kabeljauwfilets droog en leg in een ovenschaal. Verdeel het broodkruimmengsel over de vis en druk stevig aan. Verdeel de tomaatjes eromheen en besprenkel met de overige olijfolie en een snuf zout. Bak de vis in de oven in circa 12 minuten gaar en goudbruin.
  3. Kook intussen de rijst. Snijd de rest van de citroen in partjes. Serveer de rijst met de vis, gegrilde tomaatjes en citroen. Besprenkel de rijst met wat vocht uit de ovenschaal.