Groente tian

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd alle groenten en de aardappels in plakken van circa een halve cm dik met het Lion Sabatier® Keukenmes.
  1. Schep de ui en knoflook in de ovenschaal en leg de groente- en aardappelplakken om en om netjes rechtop tegen elkaar in de schaal. Besprenkel met de olijfolie en tijm en breng op smaak met zout en peper.
  1. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak circa 40 minuten in de oven.
  2. Verwijder de folie, bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak nog 20 minuten verder.

Variatietip

Breid dit recept eventueel uit met een biefstukje of gegrilde visfilet.

Ingredienten:

  • 2 uien (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 3 grote tomaten
  • 1 grote courgette
  • 1 grote aubergine
  • 2 Vomar vastkokende aardappels
  • 50 gram Parmigiano Reggiano (geraspt)
  • 6 eetlepels g’woon olijfolie
  • 1 eetlepel Verstegen gedroogde tijm
  • Drogheria zout en peper

Benodigdheden:

  • Ovenschaal (ingevet)
  • g’woon aluminiumfolie