sticky champignons

Ingrediënten:

  • 300 gram witte rijst
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 500 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
  • 2 eetlepels patentbloem
  • 4 eetlepels wokolie
  • 5cm verse gember (geschild en geraspt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 50 milliliter sojasaus
  • 75 gram cashewnoten ongezouten
  • 4 bosuien (in ringetjes)

Bereiden:

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Rooster de sesamzaadjes in een droge, hete wok en houd ze apart.
  2. Snijd de champignons in kwartjes en bestrooi ze met bloem. Verhit de helft van de olie in de wok en bak hierin de champignons lichtbruin en knapperig. Schep de champignons vervolgens uit de wok.
  3. Voeg de rest van de olie toe en fruit hierin de gember en knoflook. Roer de basterdsuiker erdoor tot deze licht karamelliseert. Voeg de sojasaus en 75 ml water toe en kook zachtjes tot de saus iets dikker wordt.
  4. Schep de champignons, de noten en de bosui door de saus. Verdeel de champignons over de rijst en bestrooi met de sesamzaadjes.