Donderdag W19

Ingrediënten:

  • 1 blikje Deepblue tonijnstukken op water (uitgelekt)
  • 450 gram aardappelblokjes
  • 6 eieren (losgeklopt)
  • 1 bosje lente-/bosui (fijngesneden)
  • 1 eetlepel Verstegen Provençaalse kruiden
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 100 gram Noordwoudse 35+ kaas (geraspt)
  • 1 eetlepel G’woon olijfolie

Bereiden:

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de aardappelblokjes circa 2 minuten. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  2. Klop in een grote kom de eieren los met de bosui, Provençaalse kruiden, peterselie en de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tonijn en aardappelblokjes erdoor en meng goed.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en giet het eimengsel erin. Schud de pan en druk het mengsel glad en gelijkmatig aan. Bak de omelet 1 minuut op een hoge stand en zet dan de warmtebron laag. Leg een deksel op de pan en laat de omelet in circa 5 minuten garen.
  4. Keer de omelet voorzichtig om met behulp van het deksel of een groot bord en laat terugglijden in de pan. Bestrooi de bovenkant van de omelet met de rest van de kaas en laat afgedekt nog circa 5 minuten garen op een lage stand.
  5. Meng intussen de groenten voor de salade en meng met de dressing. Laat de tortilla even rusten en snijd dan in punten.