Donderdagrecept 13

Ingredienten:

  • 2 bruine pistolets
  • 4 eetlepels g’woon olijfolie
  • 400 gram kipfilets (in reepjes)
  • 400 gram g'woon Broccoli Roosjes (ontdooit)
  • 2 eetlepels Qualino pijnboompitten
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 300 gram g’woon penne
  • 30 gram Bio+ basilicum
  • 75 ml g'woon olijfolie extra vierge
  • 250 gram Bio+ Biologische cherrytomaatjes (gehalveerd)

Bereiden:

  1. Bak (afbak)brood eventueel af volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Verhit 2 eet­lepels olijfolie en bak hierin de kip 5­-7 minuten. Kook intussen de broccoli circa 5 minuten in water met zout en giet af. Rooster de pijnboom­ pitten licht in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  3. Maal het brood in een keuken­ machine tot kruim. Verhit de overige olijfolie en bak hierin het broodkruim met de helft van de knoflook krokant. Laat afkoelen en meng de helft van de kaas erdoor. Kook intussen de pasta beetgaar.
  4. Pureer de rest van de knoflook met de rest van de kaas, basilicumblaadjes, pijnboompitten en olijfolie extra vierge met een staafmixer tot een pesto.
  5. Giet de pasta af en schep de kip, broccoli, tomaatjes en een schep pesto erdoor. Bestrooi met krokant broodkruim en serveer de rest van de pesto apart erbij.